Nowe mleka dla niemowląt i juniorów Kendamil Premium i Kendamil BIO Nature są inspirowane tym, co w naturze najlepsze. Podstawą nowych, udoskonalonych receptur jest przede wszystkim pełnotłuste mleko krowie od swobodnie wypasanych krów, z naturalną zawartością tłuszczu mlecznego.
Formuła ta została stworzona na podstawie 60 lat badań i rozwoju i została zainspirowana składem mleka matki. Specjalna procedura produkcji zapewnia przyjemny mleczny smak.
Mleka następne i dla juniorów - Kendamil Premium i Kendamil BIO Nature, zawierają kwas dokozaheksaenowy (DHA) pochodzenia roślinnego, który pozyskujemy z morskich alg.
Udoskonaliliśmy Kendamil Premium od wewnątrz i na zewnątrz. Mleko następne i mleko dla juniorów wzbogacone jest o kombinację prebiotyków (GOS i FOS) oraz oligosacharyd mleka matki HMO (3'GL).
Opakowania mleka Kendamil Premium posiadają nowy design, którego nie sposób nie zauważyć i w pełni nadają się do recyklingu. Dbamy nie tylko o naszych bliskich, ale także o naszą planetę.
Dla rodziców, którzy preferują żywność ekologiczną, odpowiednią opcją jest Kendamil BIO Nature. Podstawą mleka dla niemowląt i juniorów Kendamil BIO Nature jest pełnotłuste BIO mleko z ekologicznych farm, które wzbogacone jest oligosacharydem mleka matki HMO (3'GL) oraz prebiotycznymi oligosacharydami GOS. Opakowania tej serii mleka również w pełni nadają się do recyklingu.
Mleka Kendamil Premium są w sprzedaży od 20.04.2023, a Kendamil BIO Nature od 19.05.2023 w naszym oficjalnym sklepie internetowym Healthfactory.pl oraz u innych sprzedawców.
1 Prebiotyki GOS zawarte są w mlekach dla niemowląt i juniorów Kendamil Premium i Kendamil BIO Nature.
2 Prebiotyki FOS zawarte są jedynie w mlekach dla niemowląt i juniorów Kendamil Premium.
3 Zawiera DHA (zgodnie z wymogami prawa) dla wszystkich preparatów dla niemowląt. DHA (lub kwas dokozaheksaenowy) to długołańcuchowy wielonienasycony kwas tłuszczowy, który jest kwasem tłuszczowym omega-3, który jest wytwarzany przez mikroalgi i występuje również u wszystkich zwierząt, które spożywają te kwasy. Omega 3 jest jednym z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, których organizm nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie i dlatego jest zależny od zewnętrznego spożycia (głównie poprzez dietę).